Şarap denilince ilk akla gelen eşlikçi peynirdir. Seçtiğiniz şarabın yanında bir de ona uyum gösteren bir peynir varsa keyfiniz ikiye katlanacaktır. Buradaki mantık; basit peynirlerin, daha az komplike olan hafif şaraplarla eşleştirilmesidir.
Burrata, mozarella gibi taze peynirlerle Pinot Gris, Pinot Grigio, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Riesling, Şampanya ve İspanyolların Cava’sı gibi şaraplar çok dengeli bir uyum sağlar. Özellikle bu gibi peynirlerle hafif, asitli beyazların tercih edilmesiyle harika bir uyum yakalanabilecektir.
Ne kadar öneride bulunsak da üstad Vedat Milor “şarap-peynir uyumunda mutlak doğrular yok, genel ilkeler dışında deneme yanılma diyor.” @vmilor
Biz La Liberta olarak bu uyumlardan bahsedicez ve hatta şarap yemek uyumunda da tarifler vereceğiz!🍷
Takipte kalın!🎪
•Sizde peynir sunumlarınızı şık ahşap sunum tabaklarıyla yapmak isterseniz; Sunum Koleksiyonlarımıza göz atmak için tıklayınız.🍃
Comments